Gömde kokain i kalsongerna – döms till två års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 32-årig man i Västerås har dömts till två år och två månaders fängelse för narkotikabrott och ringa dopingbrott.

Det var under en kroppsvisitation i slutet av maj som polisen bland annat hittade en påse med nästan 100 gram kokain i 32-åringens kalsonger. Och vid en senare husrannsakan påträffades en våg, dopingmedel och narkotika på flera ställen i lägenheten; till exempel i badrumsskåpet, i ett cigarettpaket och i fickan på ett par damjeans i tvättkorgen.

Mannens mobiltelefon innehöll korrespondens som ledde till misstankar om droghandel och Västmanlands tingsrätt menar att mannen hade för avsikt att sälja knarket. 32-åringen säger sig absolut inte ha tänkt sälja knark, men erkänner att han kan ha haft ”något litet” på sig för eget bruk i form av kokain, amfetamin och cannabis.

I övrigt hävdar han att besökare lämnat kvar grejerna i lägenheten efter en fest. Själv använder han nämligen varken dopingmedel eller damjeans.

Mannen är tidigare dömd till fängelsestraff för liknande brott och även föremål för vård enligt LVM (Lag om vård av missbrukare i vissa fall).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.