Så fungerar kombiomklädningsrummen – SVT hängde på projektchefen Foto: SVT

Kombinerade omklädningsrum på nya Lögarängsbadet

Publicerad

Könsneutrala, eller kombinerade, omklädningsrum ska göra nya Lögarängsbadet i Västerås tillgängligt för så många som möjligt. Som SVT tidigare rapporterat vill man underlätta till exempel för transpersoner, familjer och personer i behov av stöd.

När nya Lögarängsbadet i Västerås nu öppnas för allmänheten är förhoppningen att så många som möjligt ska känna att badet är tillgängligt för dem.

SVT har tidgare rapporterat om planerna på att göra vissa av omklädningsrummen kombinerade. I klippet visar projektchef Isabell Stoor hur de är tänka att användas.

Tillgänglighet och smarta lösningar har varit en stor del av utformningen av nya badhuset berättar flera av de inblandade.

– Och den goda vattenkvalitén som också påverkar luften, säger Isabell Stoor.

– Besökarna kommer att märka att det inte luktar så mycket klor. Vi har en otroligt bra vattenrening vilket gör att vi kan sänka klormängden, säger Isabell Stoor, projektchef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.