Bostäder är en viktig del som kommunen jobbar med för att höja attraktiviteten för inflytt. – Vi jobbar bland annat med sjönära tomter, säger Lena Lovén Rolén (S), kommunalråd. Foto: SVT

Kommunalrådet: ”Att 80-talisterna lämnar Skinnskatteberg är ett problem”

Uppdaterad
Publicerad

När det kommer till antalet utflyttade 80- och 90-talister sticker Skinnskatteberg ut bland Västmanlands kommuner. Att just 80-talisterna lämnar bekymrar kommunalrådet Lena Lovén Rolén (S).

– För att få en tillväxt så måste vi ha familjer, säger hon.

Att 90-talisterna lämnar Skinnskatteberg ser Lovén Rolén som naturligt. 

– Men vi vill att kommunen ska uppfattas som så pass attraktiv att man väljer att flytta tillbaka hit sen när man studerat klart. För vi är en framtidskommun, vi har bra skola, närhet till naturen, ett rikt kulturliv och en social trygghet, säger hon.

Bostäder är en viktig del som kommunen jobbar med för att höja attraktiviteten för inflytt, bland annat med sjönära tomter och nyproducerade hyresrätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.