Skinnskattebergs kommunalråd, Lena Lovén Rolén (S), reagerar på filmen från Skärsjön. – Jag tänker att parkeringsanvisningar måste vara tydligare, säger hon. Foto: Tv: Socialdemokraterna, th: räddningstjänsten Skinnskatteberg

Efter brandmännens film – kommunen sätter upp informationslappar

Uppdaterad
Publicerad

Efter semestern kommer förvaltningen på Skinnskattebergs kommun jobba vidare med att försöka hitta en permanent lösning på parkeringssituationen vid Skärsjön. Tills vidare sätts informationslappar upp där badgäster uppmanas att tänka på framkomligheten för räddningsfordon.

Kommunalrådet Lena Lovén Rolén (S) reagerade på brandmännens film från Skärsjön och mailade förvaltningen om att se vilka åtgärder som kunde vidtas omgående.

– Vi äger inte själva marken, utan arrenderar den, och har inte har kunnat komma i kontakt med markägaren i och med semestertiden. Så att sätta upp informationlappar är det vi kan göra just nu och så får vi ha en dialog med markägaren senare om hur vi kan lösa det här, säger hon.

Badplatsen lockar allt fler – vad finns det för planer på att utöka parkeringen?

– Det är ju en fråga om ekonomi. Men jag tror, med betoning på tror, att man kan organiserar upp parkeringen på ett smartare sätt utan att ta väck ytterligare mark från naturen, säger Lena Lovén Rolén.

I videon berättar kommunalrådet vilka åtgärder som skulle kunna bli aktuella för att styra upp parkeringskaoset vid Skärsjön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.