Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se filmen från när räddningtjänsten testar att ta sig fram på badparkeringen vid Skärsjön i Skinnskatteberg. – Vi ville påvisa hur det ser ut, säger Fredrika Ek, brandman. Foto: Tv: Räddningstjänsten Skinnskatteberg, th: SVT

Parkeringskaos vid badsjön i Skinnskatteberg – räddningstjänsten vädjar

Uppdaterad
Publicerad

Kommunala badplatsen vid Skärsjön i Skinnskatteberg lockar många badsugna. Majoriteten tar bilen hit och under varma dagar innebär det att parkeringen och vägarna in till badplatsen blir proppfulla med bilar. När räddningstjänsten nyligen testade att köra in med brandbilen vid badet var det nätt och jämt att de tog sig fram.

– Vår framkomlighet kan vara på liv och död, säger Fredrika Ek, brandman.

Skärsjön är kommunens populäraste badplats som på senare år även lockat allt fler badsugna från andra kommuner. Med hemester och värmebölja har det vissa dagar blivit ett smärre parkeringskaos vid badet.

– Det finns nog inte någon badare som aktivt väljer att blockera vägen för räddningstjänst för att få sitt bad, utan man har väl helt enkelt andra saker i huvudet när man kommer hit, säger Fredrika Ek.

För att påminna om att tänka till hur man parkerar valde brandmännen att filma testet med brandbilen för att kunna sprida på sociala medier – se delar av filmen i videon ovan.

Skinnskattebergs kommunalråd, Lena Lovén Rolén (S), har reagerat på filmen och bett förvaltningen att titta på vad man kan göra åt parkeringssituationen. Tills vidare kommer informationslappar att sättas upp där kommunen ber badgäster tänka på framkomligheten för räddningsfordon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer