Räddningstjänst, ambulans på plats på olyckan Foto: Johanna Olofsson/ svt

Kommunen kommer att se över skyltningen vid olycksviadukten

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen körde en dubbeldäckare in i Pilgatsviadukten i centrala Västerås och minst tio personer uppges vara skadade. Det har flera gånger hänt att lastbilar har fastnat i samma viadukt, och nu kommer Västerås stad att se över skyltningen kring platsen.

Samtidigt anser de att skyltningen, i kombination med de rör som hänger ner från en ställning strax innan viadukten från båda håll, är tydlig.

LÄS MER: Dubbeldäckare körde in i viadukt

– Det är den bästa lösning vi har. Vi har testat sensorer och blinksignaler. Det är väldigt beklagligt att det här inträffar. Självklart kommer vi att följa upp och se om det finns ytterligare åtgärder vi kan vidta, men det finns skyltning, säger Thomas Wulcan, chef på Västerås stads transportenhet.

”Har inte hjälpt”

Sensorerna hade problemet att de stördes ut av kraftigt snöfall, och därför gick kommunen tillbaka till att hänga upp rören som ska slå i taket på det fordon som är på väg att köra in under viadukten trots att fordonet är för högt.

LÄS MER: Olycksbussen körde en oplanerad väg

Kan det bli aktuellt att hänga upp fler rör?

– Det får vi titta upp. Men vi har förstärkt skyltning idag, och vi har provat många olika varianter. Oavsett hur tydlig skyltningen är har det inte hjälpt alla, säger Thomas Wulcan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.