Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Albin Backes, räddningledare, berättar mer om arbetet kring att släcka branden. Foto: Cecilia Eriksson/SVT

Kraftig brand på Ögir i Köping

Uppdaterad
Publicerad

Det brann kraftigt i konsertlokalen Ögir på Järnvägsgatan i Köping. Enligt polisen har en anmälan om mordbrand inletts, eftersom det inte finns någon naturlig orsak till hur branden startat.

Det är restaurangen och konsertlokalen Ögir intill järnvägsstationen som började brinna på måndagen.

Larmet om en fullt utvecklad brand kom in till SOS alarm strax innan klockan 08. Just nu pågår släckning av branden. Ett arbete som beräknas ta minst fyra timmar, enligt SOS alarm.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats.

– Vi har spärrat av vägen intill huset. Räddningstjänsten kommer låta bygganden brinna ner till grunden. Just nu håller vi på att kontakta en del bilägare, men ingen ska ha skadats, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen.

Vid 09.40 uppger räddningstjänsten att det inte finns någon spridningsrisk till närliggande byggnader.

Anmälan om mordbrand

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand då det i nuläget inte finns någon naturlig orsak till hur branden startade.

Byggnaden kommer att spärras av i väntan på tekniker. En teknisk undersökning kommer inte att genomföras i närtid på grund av värmen på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.