Ladugård brann utanför Köping

Uppdaterad
Publicerad

En ladugårdsbyggnad söder om Munktorp utanför Köping började brinna vid klockan 9.30 på onsdagen. Senare spred sig den fullt utvecklade branden till ytterligare en byggnad.

– Det är två byggnader som är rejält brandskadade, säger Kjell Haglund, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Det finns flera byggnader runt de brandhärjade ladugårdsbyggnaderna. Räddningstjänsten jobbade med att branden inte ska sprida sig och vid klockan 13.50 var branden under kontroll.

– Det ser bra. Det brinner lite småbränder men vi förväntar oss att kunna gå över till eftersläckning snart, säger Kjell Haglund.

Räddningstjänsten var inledningsvis på plats med fyra tankbilar och tre släckbilar. Styrkor från Köping, Arboga, Fellingsbro och Västerås jobbade med branden.

Oklart hur branden startat

Inga djur eller personer skadades i samband med branden.

– Det var flera personer som jobbade i ladan, men de är helt oskadda, säger Linda Wideberg, presstalesperson hos polisen.

Det är fortfarande oklart hur och på vilket sätt branden startade. En anmälan om mordbrand har upprättats då det i nuläget ej finns någon naturlig orsak till branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.