Foto: Niklas Hagman

Kraftig brand i ödehus i Sala

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 13.30 fick SOS larm om en brand i en villa på Sörskogsleden vid Salaborg i Sala. När räddningstjänsten kom till platsen var hela byggnaden övertänd.

Det var ett ödehus på tomten vid Salaborg som brann, alltså inte den större huvudbyggnaden som ligger cirka 15 meter bredvid det eldhärjade tvåplanshuset.

Efter att ha arbetat drygt en timme på platsen rapporterade räddningstjänsten att det inte fanns någon risk för spridning, varken till skog och mark eller till närliggande fastighet.

Det är i nuläget oklart vad som orsakade branden och det finns inte heller några uppgifter om personskador berättar Fredrik Dackland, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

– Det var ganska odramatiskt egentligen om man kan säga så. Det var ett ödehus och vi tog beslutet att låta det brinna ner till grunden rätt tidigt, säger Fredrik Dackland.

– Vi är kvar där med en tankbil tills allt är släckt, så att det inte tar sig någonstans där det inte ska brinna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.