Kriminella får ny chans till revansch i Västerås

Publicerad

Efter att ha varit stängt i tolv år öppnar Kris, Kriminellas revansch i samhället, upp portarna igen i Västerås. ”Det var en psykiatriker som hörde av sig och bad oss att öppna”, säger Ricky Holmqvist, verksamhetsansvarig på Kris i Västerås.

Kris startades för drygt 20 år sedan av några kriminella som var trötta på det livet. I dag finns organisationen över hela Sverige och i flera av grannländerna som Ryssland och Vitryssland för att nämna ett par. Verksamheten går ut på att hjälpa kriminella som tröttnat på karriären och vill börja leva ett hederligt liv.

– När tankar, rädslor och känslor kommer så sitter man där ensam och hamnar i ett utanförskap. Det där återfallen kommer. Man ger upp liksom, det blir för jobbigt. Då kan man komma till Kris i stället, för här finns det flera i samma situation, säger Ricky Holmqvist.

Ricky Holmqvist, verksamhetsansvarig Kris i Västerås. Foto: SVT

KRIS finns på Karlfeldtplatsen

Visa

Öppet måndagar, onsdagar och fredagar klockan 10-16.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer