Foto: SVT

Kristiansborgsbadet säljs – och drivs vidare

Uppdaterad
Publicerad

En enig fastighetsnämnd har beslutat att föreslå att badhuset säljs till företaget Reiton AB som kommer att renovera det och därefter överlåta driften till Actic AB.

När det nya Lögarängsbadet är tänkt att stå klart våren 2019 stängs Kristiansborgsbadet som kommunalt bad. I stället föreslår fastighetsnämnden att badet säljs till företaget Reiton AB som kommer att överlåta driften till Actic AB. De driver redan flera liknande bad- och hälsoanläggningar i Sverige. Renoveringen beräknas kosta upp mot 100 miljoner kronor.

Även bostäder

Men det är inte bara badet som ska renoveras. På tomten som ska säljas planeras för nya bostäder. Hela 110-120 bostäder kan komma att byggas på platsen. Planerna dras just nu i samråd med berörda grannar i området.

– Det här är ett mycket bra förslag; Kristiansborgsbadet kan drivas vidare utan kostnad för staden. Dessutom blir det ett värdefullt tillskott av bostäder i de centrala delarna av Västerås, säger fastighetsnämndens ordförande, Magnus Edström.

Slutligt beslut tas senare av kommunfullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.