KDU:s ordförande om flygplatsen: ”Den är bra för näringslivet” Foto: SVT

Kristdemokraternas ungdomsförbund begär folkomröstning om Västerås flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomsförbundet kräver att Västeråsarna ska få rösta om flygplatsen som en majoritet i kommunfullmäktige vill lägga ned.

– Vi anser att en nedläggning bygger på en symbolpolitisk miljöpolitik och en kortsiktig ekonomisk politik, säger Ludvig Eriksson som är ordförande för KDU Västmanland.

Under torsdagskvällen skickade Eriksson ut ett pressmeddelande där han förklarar varför ungdomsförbundet vill se en folkomröstning. Det handlar bland annat om att man ser att en nedläggning skulle slå hårt mot näringslivet i stan. Förbundet menar också att flygskatten borde avskaffas för att underlätta etablering av nya flyglinjer till Västerås.

Avslutningsvis lovar de att om beslutet skulle ”gå igenom kommer vi arbeta för att flygplatsen ska återuppstå när möjligheten uppkommer.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Framtiden för Västerås flygplats

Mer i ämnet