Kronprinsessan Victoria på besök i Strömsholm: ”Jag blev väldigt tänd på smedjan”

Uppdaterad
Publicerad

Strömsholms ridskola fick kungligt besök på fredagen. Kronprinsessan Victoria guidades runt i både stall och ridhus för att prata med elever och lärare.

– Jag blev väldigt tänd på smedjan. Det skulle vara väldigt roligt att få testa smida, säger hon till SVT efter att ha fått se verksamheten.

Det var ett späckat schema för att hinna besöka allt. Bland hästar och hovslagare fick kronprinsessan Victoria bland annat se hur elever på Strömsholms ridskola arbetar.

Inledningsvis fick Christina Rosell som är vd för Ridskolan Strömsholm och Flyinge berätta om verksamheten och därefter fick kronprinsessan gå på rundtur och träffa elever och anställda.

Elever som drev UF-företag fick berätta hur det är att vara ung företagare och hade med gåvor till kronprinsessan och hennes familj.

I klippet berättar kronprinsessan Victoria vad hon tar med sig från besöket på ridskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.