Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sylla Ajrazoua och storasyster Gana Ajrazoua och övriga familjen var på Kungsudden i Kungsör för att fira Syllas svenska merborgarskap och nationaldagen. Foto: Iris Tiitto/SVT

Sylla firade nationaldag och svenskt medborgarskap i Kungsör

Uppdaterad
Publicerad

Blåsorkester, högtidstal och flaggviftning men också nytt medborgarskap för lilla Sylla Ajrazoua från Syrien när nationaldagen firades på Kungsudden i Kungsör.

– Idag är vi extra glada och hela familjen har kommit hit för att fira både det och nationaldagen, sa storasyster Gana Ajrazoua.

Det bjöds på traditionsenlig kompott när nationaldagen firades in på Kungsudden i Kungsör. Och vädret visade sig från sin bästa sida med strålande solsken från en klarblå himmel.

För Sylla Ajrazoua och hennes familj var det fest i dubbelbemärkelse i och med att hon som sista familjemedlem fick svenskt medborgarskap idag.

– Allt är helt perfekt, tyckte hon.

Se i klippet vad andra tycker om nationaldagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.