Foto: TT

Kvinnor tvingades till Sverige för prostitution – lägenhet i Västerås användes

Uppdaterad
Publicerad

Fem kvinnor ska ha blivit förda till Sverige från Rumänien och Danmark för att tvingas till prostitution. Nu åtalas en man i 40-års åldern för grovt koppleri och människohandel vid Västmanlands tingsrätt.

Mannen misstänks för att ha skjutsat runt en av kvinnorna i Sverige, bland annat till Västerås. På de olika platserna ska hon ha blivit tvingad till att utföra sexuella tjänster mot ersättning. Mannen ska ha tjänat cirka 120 000 kronor på kvinnan.

En annan av kvinnorna ska ha blivit skjutsad från Rumänien, via Danmark och vidare till Sverige. Mannen ska ha lovat kvinnan att hon ska bli hans hustru, men under resans gång t krävt att hon prostituerar sig. Enligt åtalet har hon sedan utfört sexuella tjänster mot ersättning i Sverige och Danmark.

Brottet anses vara grovt

Flera av kvinnorna har bott i en lägenhet i Västerås där prostitution ska ha förekommit och mannen har, enligt åtalet, haft tillgång till lägenheten. Åklagaren menar att koppleribrottet är grovt då verksamheten varit gränsöverskridande och bedrivits i större omfattning.

Händelserna ska ha inträffat under 2018-2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.