Carina Sandor Foto: Daniel Gustafsson/SVT

L-kommunalrådet: ”Det är olyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

Carina Sándor (L), kommunstyrelsens ordförande i Skinnskatteberg, tycker att det var fel av partikollegan Birgitta Ohlsson att gå ut och utmana Jan Björklund om partiledarposten igår kväll.

Hon tycker att Jan Björklund ska sitta kvar.

– Han är en lagledare, som har bredd och erfarenhet, säger Carina Sándor.

Partiledarstriden i Liberalerna

I gårdagens direktsända Aktuellt gick Birgitta Ohlsson ut och meddelade att hon kommer att utmana Jan Björklund om partiledarposten.

– Det är olyckligt med bara 15 månader kvar till valet. Vi vill ägna oss åt politik och inte ha inre stridigheter.

”Det här tar tid”

Hade ni undvikit inre stridigheter om inte Birgitta Ohlsson hade kommit med det här beskedet?

– Det är svårt att förutsäga men nomineringsprocessen håller på till augusti, så det här hade kunnat vänta ett halvår. Vi håller på med ett förändringsarbete, och det här tar tid från det, säger Carina Sándor.

Liberalernas förbundsordförande i Västmanland, Roger Haddad, meddelar att han bedömer att Jan Björklund har ett starkare stöd än Birgitta Ohlsson bland Liberalerna i länet. Frågan kommer att lyftas vid ett inplanerat möte senare i juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Partiledarstriden i Liberalerna

Mer i ämnet