S-politiker hotade Fredrik Reinfeldt

Uppdaterad
Publicerad

Efter stridshäst-liknelsen skrev hon på facebook att hon skulle skjuta honom.

Socialdemokraterna i Västmanland kommer fortsätta föra samtal om hur de ska hantera den situation som uppstått efter Denise Norströms uttalande på facebook igår.

Denise Norström, som är socialdemokratiskt landstingsråd i Västmanland, skrev i en facebookkonversation uttalanden som syftade till Sveriges statsminster Fredrik Reinfeldts uttalande om honom själv som en ”stridshingst”.

Som ett svar på en tidigare kommentar som handlar om moderaternas politik, och om att skjuta kompositören och inte pianisten, med en syftning till ”den där hingsten vi har...” skrev Denise Norström så här, enligt tidningen Västmanlands Läns Tidning:

– Ja det kan du ge dig på att jag tänker, funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer.

”Synnerligen olämpligt”

Ordförande för socialdemokraterna i Västmanland, Olle Thorell, säger att man kommer fortsätter föra samtal runt uttalandet.

– Det var ett synnerligen olämpligt uttalande som inte går att ursäkta, säger Olle Thorell till SVT.

I samtal med Denise Norström har Olle Thorell sagt att han är djupt besviken på henne, och han menar att Denise Norström själv sagt att uttalandet var dumt och dåligt och att hon ångrar sig djupt.

Denise Norström har i ett pressmeddelande ursäktat facebookinlägget och vi söker henne just nu för en kommentar.

– Det jag skrev var dumt och det finns inga ursäkter. Jag ångrar mig djupt. Jag vill be statsministern om ursäkt för mitt olyckliga uttalande, skriver Denise Norström (S) i ett pressmeddelande.

Enligt socialdemokraternas ordförande kommer man fortsätta föra samtal med Denise Norström runt det inträffade.

När Västmanlandsnytt söker Fredrik Reinfeldt för en kommentar hänvisar hans pressansvarige till Säpo.

Bedömer ni det här som en säkerhetsrisk?

– Det vill jag inte kommentera, säger Markus Friberg, pressekreterare hos Fredrik Reinfeldt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.