Larm om översvämningar på flera platser i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Det har kommit in ett flertal larm om vattenskador på byggnader efter det kraftiga regnvädret i Västerås under fredagseftermiddagen.

Omfattningen av översvämningar har varit så pass stor att räddningstjänsten i Mälardalen har behövt prioritera bland larmen.

– Vi har inte haft möjlighet att åka ut på larm till privatpersoner. Vi har behövt använda våra resurser till kommunala fastigheter, säger Josefin Lindblom, ledningsoperatör på räddningstjänsten i Mälardalen.

Bland annat har räddningstjänsten varit på plats på en förskola och en kyrkolokal vid Skallberget för att pumpa vatten. Enligt Josefin Lindblom har räddningstjänsten varit vid sex olika platser för att hantera vattenmängderna.

– På vissa ställen har vi lyckats få bort vattnet. På andra ställen har vi pumpat och pumpat utan någon framgång. Vattnet fortsätter att komma, säger Josefin Lindblom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.