Lars Kallsäby (C) Foto: Rebecka Mårtensson SVT

Lars Kallsäby (C) avgår som KF-ordförande i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartisten Lars Kallsäby slutar som ordförande för kommunfullmäktige i Västerås. Det meddelade han i ett pressmeddelande vid lunchtid på tisdagen.

– Uppdraget som kommunfullmäktiges ordförande är det finaste hedersuppdraget man kan ha i den kommunala politiken. Jag lämnar med varm hand över klubban till Socialdemokraterna som kommer att utföra det uppdraget på ett klokt sätt, säger Lars Kallsäby (C).

Nya uppdrag

Samtidigt meddelar han att han nu kommer att bli ordförande för Mälarhamnar och även Fibra.

– Jag ser fram emot att arbeta mer operativt och fokusera på att utveckla hållbar infrastruktur i framtidens Västerås, vår region och runt Mälaren säger Lars Kallsäby (C).

Flygplatsen

Lars Kallsäby (C) hoppar även av som ordförande i flygplatsstyrelsen. Frågan om flygplatsen i Västerås har som bekant varit het den senaste tiden, Kallsäby, och Centerpartiet,  har i den frågan inte delat åsikten bland de andra majoritetspartierna att flygplatsen ska läggas ner.

– Det är ingen hemlighet var jag står i flygplatsfrågan så jag tycker att det blir bättre med en annan centerpartist i flygplatsstyrelsen från och med nu. Det ska bli spännande att ta med mig mina erfarenheter och fortsätta arbeta fokuserat för en smart region med hållbara resor och transporter i framtidens Västerås, säger Lars Kallsäby (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.