E18 stängdes av efter lastbilsolycka utanför Köping

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lastbilsolycka på lördagsmorgonen stängdes E18 mellan trafikplats Morgendal och trafikplats Strö, i riktning mot Örebro, under bärgningsarbetet. Trafiken leddes om och vägen öppnades först sent under lördagseftermiddagen.

Vid åtta-tiden på lördagsmorgonen fick SOS in ett larm om att en lastbil kört av E18 och vält, cirka fyra kilometer nordost om Köping. Både polis och räddningstjänst har varit på platsen.

– Chauffören klarade sig utan skador och det finns inga misstankar om brott, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisens regionledningscentral Mitt.

Vid 11.00 meddelade Trafikverket att E18 stängs av på sträckan Köping–Hallstahammar, mellan trafikplats Morgendal och trafikplats Strö, i riktning mot Örebro. Omledningsvägar är, från Sörstafors: väg 252 till Kolbäck därefter väg 558 till Köping. Från Morgendal: väg 609 till Köping.

Först var den preliminiära prognosen att vägen skulle kunna öppnas igen vid klockan 13, men först vid 20-tiden på lördagskvällen var det full framkomlighet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer