Flera nedfallna träd runt om i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Det blåser ordentligt i Västmanland under lördagen, SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar. Den hårda vinden har lett till flera utryckningar under dagen för att forsla bort nedfallna träd som lagt sig över vägbanor runt om i länet.

Under lördagen har Trafikverket fått skicka ut personal till flera platser runt om i Västmanland för att forsla undan nedfallna träd. Det har skett utryckningar på flera platser, bland annat i Fagersta, Skinnskatteberg, Sala och Västerås. Framkomligheten på flera vägar har påverkats under dagen. 

I Västerås fick räddningstjänsten under eftermiddagen rycka ut till två adresser på grund av plåt- och gaveltak som slitit sig i vinden. I det ena fallet har fastighetsägaren tagit över och i det andra fallet fick ett utrullat plåttak hållas fast med spännband tillsvidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.