Det är mycket vi fortfarande inte vet om Palmemordet menar fd minstern Lena Hjelm-Wallén i klippet. Foto: Melker Blomberg

Lena Hjelm-Wallén om Palmeutredningens avslut: ”Blir inte riktigt tydligt”

Uppdaterad
Publicerad

Skandiamannen Stig Engström pekades ut som Olof Palmes mördare under en presskonferens på onsdagen. Eftersom Engström gått bort avslutas därmed förundersökningen. Det finns frågetecken kvar i Palmeutredningen anser Salabon och före detta ministern Lena Hjelm-Wallén.

– Det är många indicier men blir inte riktigt tydligt tyvärr, säger hon.

Lena Hjelm-Wallén har en lång karriär bakom sig inom socialdemokratin och satt i riksdagen i över 30 år. Hon arbetade nära Olof Palme och har varit bland annat utbildningsminister och vice statsminister. 28 februari 1986 när Olof Palme mördades var hon biståndsminister.

Under onsdagen hölls en presskonferens där den så kallade Skandiamannen Stig Engström pekades ut som Palmes mördare. Lena Hjelm-Wallén, som numera är pensionär, menar att det finns många obesvarade frågor kvar.

– Jag hade hoppats att det skulle bli mer klart. Men man får leva med det här, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Besked om Palmemordet

Mer i ämnet