Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Strider vidare för alla som bor där”. Den tidigare hyresgästen Linda Gustafsson larmade när rök från pannrummet kom upp i hennes lägenhet. Foto: Rasmus Hammarström/SVT

Linda fick nog när rök läckte in i lägenheten i Riddarhyttan: ”Oförlåtligt”

Uppdaterad
Publicerad

Linda Gustafsson har bott i en av politikern Fredrik Skogs lägenheter i Riddarhyttan. Vid upprepade tillfällen läckte rök in i hennes lägenhet.

– Jag har haft barnbarn och djur där, så det är oförlåtligt, säger hon.

2018 larmade den tidigare hyresgästen Linda Gustafsson om röken som kom upp i lägenheten från pannrummet. Enligt Fagersta-Posten berodde det på felaktig hantering av askan.

Vid en efterföljande inspektion hittades även brister i rökkanalen. Bristerna beskrevs som ”en oacceptabel risk för brand och brandspridning i byggnaden”. Värmepannan fick då totalt eldningsförbud.

Bostadsmarknad

Fredrik Skog, ledamot i kommunstyrelsen i Skinnskatteberg, nämner låga intäkter och en dålig ekonomi som en förklaring till att underhållet är eftersatt.

– Jag har gamla fastigheter som behöver underhållas och det bygger på att jag måste ha in hyresintäkter. Sen får man efter hand ta underhållet, säger Fredrik Skog (V).

Fortsatte att elda

Fredrik Skog fortsatte att elda tills att förbudet påtalades på nytt vid en inspektion förra året. Till Fagersta-Posten sa han då att han inte hade uppfattat eldningsförbudet från 2018.

– När det gäller murstocken så var det fallet uppe på tapeten för snart ett år sedan – och den håller jag på att åtgärda, säger Fredrik Skog (V) till SVT.

2023 gjorde även Elsäkerhetsverket en inspektion och flera brister gällande elen noterades. Brister som nu åtgärdats.

”Det är tragiskt” – i klippet berättar förra hyresgästen Linda, ägaren Fredrik Skog (V) och kommunen hur de ser på den aktuella fastigheten.

Flera brister i V-politikerns hyresfastighet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så förklarar kommunpolitikern Fredrik Skog (V) varför lägenheterna inte är korrekt registrerade. Foto: Rasmus Hammarström/Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknad

Mer i ämnet