Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så förklarar politikern Fredrik Skog (V), ledamot i kommunstyrelsen i Skinnskatteberg, varför lägenheterna inte är korrekt registrerade. Foto: Rasmus Hammarström/Robert Gustavsson/SVT

Flera brister i säkerheten vid politikern Fredrik Skogs hyresfastighet i Riddarhyttan

Uppdaterad
Publicerad

Bostäderna i vänsterpartisten Fredrik Skogs fastighet i Riddarhyttan finns inte i det nationella lägenhetsregistret. Något som kan riskera människors liv menar Skinnskattebergs kommun.

– Jag vet inte exakt hur den där är registrerad, säger han när SVT ställer frågor om fastigheten.

Kommunpolitikern Fredrik Skogs fastighet i Riddarhyttan har anmälningar om ovårdad byggnad, värmepannan har eldningsförbud och förra året noterade Elsäkerhetsverket flera brister.

När SVT tittar närmare på fastigheten visar det sig att bostäderna han hyr ut saknar lägenhetsnummer – något fastighetsägare är skyldiga att rapportera till kommunen.

Bostadsmarknad

”Jätteallvarligt”

Angelique Nyström, förvaltningschef på miljö och bygg i Skinnskatteberg, förklarar att lägenhetsnummer är av särskild betydelse om det till exempel skulle uppstå en nödsituation.

– Det är jätteallvarligt. Om någon behöver hjälp måste blåljuspersonalen veta var den som behöver hjälp befinner sig.

Vad tänker du om att dina lägenheter inte är registrerade?

– Ja, vad ska jag tänka? Om det är som du säger så är det så. Det är personligt slarv från min sida helt enkelt, säger Fredrik Skog (V).

I klippet ger Fredrik Skog (V) och kommunens förvaltningschefen på miljö och bygg deras respektive syn på bristerna.

Linda fick nog när rök läckte in i lägenheten: ”Oförlåtligt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Strider vidare för alla som bor där”. Den tidigare hyresgästen Linda Gustafsson larmade när rök från pannrummet kom upp i hennes lägenhet. Foto: Rasmus Hammarström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknad

Mer i ämnet