Många valde att turista i länet 2020 och trenden med camping och att upptäcka det nära väntas fortsätta i år. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Lokalt och nära samarbeten – så ska besöksnäringen i Västmanland få fart

Uppdaterad
Publicerad

Besöksnäringen i Västmanlands län har haft en mycket tuff tid under coronapandemin. Några undantag finns men många hotell, restauranger och företag har gått på knäna.

– Det är ungefär en 50-procentig nedgång minst för många av boendeverksamheterna, säger Henrik Wester, turismchef Region Västmanland.

Region Västmanland har inget marknadsföringsansvar för turismen i vanliga fall men under pandemin har man dels hjälpt till att marknadsföra länet en del – men framför allt fördjupa de samarbeten man har mellan olika aktörer i länet inom turismverksamheterna.

Och stora nedgångar till trots så hoppas man att hjulen nu ska börja snurra.

– Vi har ganska goda förutsättningar att få hit mycket dagturister, eftersom vi har ett stort upptagningsområde, säger Henrik Wester.

” Vi har ganska goda förutsättningar att få hit mycket dagturister, eftersom vi har ett stort upptagningsområde”, säger Henrik Wester.

I klippet hör du mer om året för besöksnäringen och om den kommande sommaren och framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.