Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Västerås hotell och restauranger har drabbats hårt under pandemin, men nu väntar en sommar och många hoppas nu på bra beläggningar i sina verksamheter. Foto: TT

Trots tufft läge: Besöksnäringen i Västerås spås en bra sommar

Uppdaterad
Publicerad

Fördjupade samarbeten och tid att utveckla sitt företag – det är några av de positiva aspekterna av pandemin för företagen inom besöksnäringen. En pandemi som såklart varit mycket tuff för många. Men snart är det sommar och man kan se en ljusning.

– Det har varit ett jättetufft år men samtidigt möjlighet för innovation – att tänka om och få den tiden, säger Sofie Lidholm, utvecklingschef på Visit Västerås.

Enligt Visit Västerås så var en ljuspunkt juli 2020 då Västerås hade all-time-high vad gäller antal gästnätter. Nu hoppas man på en sommar med många besökare på bland annat hotell och restauranger.

– Det tuffa för företagen här är ju att få in personal i samma utsträckning, för många är permitterade, man kanske har varslat, så nu måste man ganska snart få in personal, säger Sofie Lidholm.

Inför sommaren "Det tuffa för företagen här är ju att få in personal i samma utsträckning", säger Sofie Lidholm utvecklingschef Visit Västerås.

Hör mer i klippet om besöksnäringen i Västerås under pandemin och framåt

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer