Foto: SVT

Lugn cruisinghelg för polisen i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Nu är Västerås Summer Meet över för den är gången och polisen summerar helgen som relativt lugn jämfört med tidigare år.

Polisen har i år försökt jobba förebyggande med att befinna sig på specifika platser där det befunnits sig mycket människor och där många är berusade.

Sedan bilträffen startade i torsdags har drygt 70 personer omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Västerås Summer Meet 2018

– Polisen upplever ett Summer Meet där vi haft många besökare och god stämning överlag. Vi kan nog sammanfatta de här dagarna som relativt lugna jämfört med tidigare år, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

Sexuellt ofredande vid Lögarängen

– Brottsrubriceringar som vi sett under helgen är framförallt rattfylleri, misshandel och någon enstaka anmälan om sexuellt ofredande, säger Linda Wideberg.

Det var vid 18-tiden på lördagen som en kvinna anmälde att en okänd man tagit på henne vid Lögarängen. Mannen ska även ha tryckt upp henne mot en vägg.

Enligt polisen har det annars inte anmälts några grövre brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerås Summer Meet 2018

Mer i ämnet