Framförallt var det den tunga trafiken som hade problem i samband med onsdagens snöoväder. Foto: SVTarkiv/Arosbärgarna

Lugnare torsdag för bärgarna trots halkan

Uppdaterad
Publicerad

Onsdagsvädret gav bärgarkåren en del att göra. Trots halkan har torsdagen varit lugnare. – Vi har varit ute allihopa men det är ingen större stress. Vi kan ta jobben vartefter de kommer in, igår kväll fick vi prioritera, berättar Christer Wowra, bärgare inom Assistancekåren.

Under onsdagskvällen hade firman han jobbar för i ett område i och runtom Västerås sju av sina anställda ute och i tjänst,  i normala fall är de två. Flera jobbade in på morgonen.

– Jag tror vi hade åtta lastbilar på kort tid. Det låg bilar, också på påfarter och vid rastfickor.

Trots halka och besvärligt underlag på sina håll har torsdagsförmiddagen varit betydligt lugnare, berättar Christer Wowra vid lunchtid.

– Det här är ju heller inte den första halkan, hade det varit det hade det varit kaos från igår. Folk vänjer sig, tar det försiktigare och nu har ju alla också vinterdäck på, säger han.

Under torsdagen pågick även bärgningen av en trailer med lyxbilar som for i diket natten till torsdag.

Minibuss med barn krockade

Vid 14-tiden på torsdagseftermiddagen var flera barn inblandade i en trafikolycka på Tunbytorp i Västerås då minibussen de färdades i krockade med en personbil.

Bussen som började läcka vätska fick bärgas från platsen, men ingen person ska ha kommit till skada enligt polisen.

Är det besvärligt väglag?

– Det är halt på sina ställen, absolut. Det är knöggligt och knackigt och halt när man ska komma iväg, säger Pelle Nellberg presstalesperson hos polisen.

3 att alltid ha i bilen – bärgaren tipsar

  • Värmeljus
  • Tändstickor
  • Filt

– Kör man i diket kan det ta en stund innan bärgaren kommer fram. Då hjälper värmeljusen och filten till att hålla värmen under tiden, säger Christer Wowra, bärgare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.