Man avled efter fall i Arbogaån – skulle provfiska till fiskearrangemang

Uppdaterad
Publicerad

Den ena av de två männen som föll i vattnet i Arbogaån på onsdagen har avlidit uppger polisen. Han fördes till sjukhus för akutvård efter olyckan, men hans liv gick inte att rädda uppger polisen på söndagen.

De två männen, båda i 70-årsåldern och rutinerade fiskare, var ute för att provfiska inför det årliga fiskearrangemanget Norsylingen i Arboga. Men något gick fel och båda männen föll i vattnet.

Efter sjukhusvård stod det klart att den ene mannens liv inte gick att rädda och polisen berättar att anhöriga nu är underrättade om dödsfallet. Den andre mannen kunde åka hem efter behandling.

– Det kommer att skrivas en anmälan om dödsfall utan misstanke om brott, säger Emil Eriksson på polisen region Mitt.

Anrika arrangemanget ställs in

Arrangemanget har en två decennier lång historia. Traditionen att att håva nors går ännu längre tillbaka i Arboga – i mitten på 1950-talet fiskade runt 15 håvbåtar i ån.

De senaste åren har arrangören Sturefiskarna ställt in Norsylingen på grund av coronapandemin. Efter beskedet om dödsfallet ställs nu fiskearrangemanget in även i år.

– Vi hade så klart sett fram emot detta efter pandemin. Men nu är det så här och vi ställer in efter den tragiska olyckan, säger Göran Glimsholt från Sturefiskarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.