Ingen hålls ansvarig för dödsolyckan där en cyklist krockade med en parkerad elsparkcykel i september 2021. Foto: Peter Osterberger/SVT

Man dog efter att ha kört in i elsparkcykel – ingen hålls ansvarig

Uppdaterad
Publicerad

En äldre man avled i september förra året efter att han med sin cykel kolliderat med en elsparkcykel som stod parkerad på cykelbanan. Polisen är nu färdig med sin utredning.

Polisens utredning har visat att elsparkcykeln stod parkerad mot färdriktningen ungefär 50 centimeter in på cykelbanan. Den äldre mannen upptäckte elsparkcykeln precis innan kollisionen, vilket var för sent för att hinna väja undan enligt vittnen. Mannen avled senare av sina skador på sjukhuset.

Personen som använde elsparkcykeln senast innan olyckan har förhörts av polisen. Personen som aldrig varit misstänkt för brott, har lämnat sin berättelse där det framkommit att elsparkcykeln parkerats på en annan plats än den vid olyckan. Utredningen har inte kunnat bevisa vem eller vilka som har flyttat den till olycksplatsen.

Polisen har kommit fram till att ingen person eller företag kan hållas ansvarig för olyckan. Det finns inga uppgifter att vidare utreda menar polisen som därför inom kort kommer att lägga ner utredningen.

Hör SVT:s reporter från olycksplatsen (27 september 2021)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Händelse utreds som vållande till annans död. SVT:s reporter har besökt olycksplatsen. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elsparkcykel inblandad i dödsolycka i Västerås

Mer i ämnet