En kvinna i 25-årsåldern döms för grov mordbrand och försök till mord efter att ha tänt på en lägenhet i Arboga tidigare i augusti i år. Foto: Oliver Sätre/Privat

Kvinna döms till rättspsykiatrisk vård efter mordbrand i Arboga i somras

Uppdaterad
Publicerad

Det var den 22 augusti som polis larmades till en lägenhetsbrand i Arboga där en person skadades efter att ha hoppat från tredje våningen. Nu döms en kvinna i 25-årsåldern för grov mordbrand och försök till mord vid Västmanlands tingsrätt.

I domen framgår det att kvinnan vid tillfället bodde med sin partner i lägenheten när hon försökt döda mannen genom att anlägga en brand i sovrummet där han befunnit sig sovande och sedan låsa dörren till sovrummet utifrån och inte låsa upp dörren när han försökt ta sig ut.

Hoppade från tredje våningen

Mannen bestämde sig då för att hoppa från tredje våningen. Han fördes sedan med ambulans till sjukhus.

Påföljden för kvinnan blir rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

I klippet nedan visas bilder från branden i somras.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvinnan ska vid tillfället ha bott med sin partner när hon försökt döda mannen genom att anlägga en brand i sovrummet Foto: Oliver Sätre/Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.