Arkivbild. Foto: SVT

Män som sugardejtat pressades på pengar – kvinna döms för utpressning

Uppdaterad
Publicerad

Männen kontaktade kvinnan på olika sugardejting-sajter. Efter att de skrivit med varandra och i vissa fall träffats började kvinna pressa männen på pengar. 

Kvinnan åtalades för att ha pressat nio män på över 300 000 kronor men endast brott mot fem män är enligt rätten bevisade. Totalt döms hon för sex fall av utpressning och sex fall av försök till utpressning. Brotten har begåtts mellan juli år 2020 och november år 2021.

I flera fall har kvinnan haft skriftliga konversationer, där även bilder skickats, med männen. Konversationer som hon sedan har hotat att visa för männens familjer om de inte överför pengar till henne.

Till en av männen har kvinnan bland annat skrivit: ”Det du håller på med är inte ok, du som gift man...är otrogen. Jag kommer dessvärre kontakta henne och berätta detta...har sparat ner dina lättklädda bilder du skickat till mig med. Vi kan göra en deal, så berättar jag inte”.

Kvinnan nekar till brotten och menar att hon blivit hotad av två okända män som tvingat henne att pressa männen på pengar. Pengarna har inte gått till henne utan till männen som enligt henne ska ha slagit och hotat henne.

Vilka dessa män är har hon inte velat berätta och enligt domen är henne berättelse en efterhandskonstruktion. Rätten skriver att hennes utsaga har varit ”svävande och det saknas en konkret och trovärdig förklaring till varför meddelandena har skickats från hennes telefon och pengar överförts till hennes konto”.

Nu döms kvinnan till villkorlig dom samt dagsböter på 14 000 kronor.

Utöver böter ska kvinnan betala totalt 202 098 kronor till de utsatta männen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sugardejting

Mer i ämnet