Ilse Abrahamsson är en av alla bilister som drabbats utav skador på sin bil till föjld av potthål. Foto: SVT Västmanland/Fonnisson

Många potthål drabbar bilister i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Det är många potthål på vägarna i år. En som drabbats är Ilse Abrahamsson från Vallby i Västerås. Hon var tvungen att väja för omkörande bilar på E18 vid Erikslund och tvingades då ner i ett potthål.

– Mitt vänstra framhjul gick sönder, och nu finns inget kvar, berättar Ilse Abrahamsson strax efter att potthålshändelsen inträffat.

Har du råkat ut för något likande tidigare?

– Nej inte på det här viset. Tidigare har jag alltid sett hålen. Det känns jäkligt. Det är säkert bara att åka till skroten, säger hon något uppgivet.

Stor underhållsskuld

För fyra år sen kartlades hela gatu-, gång- och cykelvägnätet i Västerås. Då konstaterades det att för att komma i fatt underhållsskulden krävs det en investering på 80 miljoner kronor per år i fem år. Därefter 40 miljoner kronor per år i all framtid. I år ligger investeringsbudgeten på 38 miljoner kronor.

Nya åtgärder och förslag

Teknik och fastighetsförvaltningen har fått i uppdrag att ta fram förslag på åtgärder som ska förstärka potthålsarbetet. Senast i maj ska förslagen redovisas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.