• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Uddevalla i Uddevalla kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en industribyggnad i Kurröds industriområde med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst. Läs mer här

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bygget av matcentralen på Bäckby är i fullgång. Följ med in bakom kulisserna av bygget. Foto: Caroline Slotte/SVT

Stadsmissionen bygger matcentral i Västerås – ska hjälpa familjer i matfattigdom

Uppdaterad
Publicerad

För att underlätta för personer och barnfamiljer som lever i matfattigdom – och samtidigt rädda mat som annars skulle slängas, kommer Stadsmissionen i Västerås att öppna en matcentral efter årsskiftet.

Stadsmissionen räknar med att kunna rädda cirka 100 ton livsmedel som annars skulle slängas. Och det i sin tur ska ges vidare till mellan 100 och 200 hushåll. 

– Det här är för alla i Västerås som har ett behov av matstöd. Det kan vara människor som inte får någon hjälp alls eller personer som får stöd i form av sjukersättning eller asylpeng och har en låg inkomst, säger Magnus Uhlin som är direktor på Västerås Stadsmission.

I en lokal på Bäckby i Västerås kommer matcentralen öppna i januari 2022. Där kommer besökare kunna hämta mat, men maten kommer även kunna levereras till andra platser för utdelning.

För att kunna bygga matcentralen har Stadsmissionen fått ett bidrag på en miljon kronor av ett lokalt försäkringsbolag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer