Satsningen Pluggpeppen på MdH ska locka studenterna till mer aktiva liv där studierna också gynnas: ”Vi hoppas det ska vara något man kan samlas kring i klasserna”, säger Anna Ulriksson Biderman, projektledare Mälardalens högskola. Foto: Melker Blomberg/SVT

Pluggpeppen ska ge Mälardalens högskola mer aktiva studenter

Uppdaterad
Publicerad

Mer klassgemenskap och mer aktivitet bland studenterna – det är vad Mälardalens högskola hoppas att den nya satsningen Pluggpeppen ska ge.

– Det är jätteviktigt, för man sitter mycket hemma och kommer inte ut och får den här vardagsmotionen till och från skolan, säger Elin Mellberg, student på Mälardalens högskola.

Under rådande pandemi sker i stort sett all undervisning på Mälardalens högskola i Västerås och Eskilstuna digitalt på distans. Skolan ser risker med för statiska arbetspass med datorn vid köksbordet eller i soffan. Därför har man dragit igång en satsning för mer aktivitet bland studenterna.

– Pluggpeppen har vi skapat för att ge studenterna en energiboost efter ett annorlunda år med distansstudier, och vi hoppas det ska vara något man kan samlas kring i klasserna men också att man ska röra på sig mer, säger Anna Ulriksson Biderman, projektledare Mälardalens högskola.

Rent praktiskt loggar alla deltagande studenter sina aktiviteter i en app och en klass sammantagna resultat tävlar om segern i mitten av maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.