MDH letar ny rektor

Uppdaterad
Publicerad

Paul Pettersson, rektor för Mälardalens högskola, har meddelat att han inte står till förfogande för ytterligare en period av rektorsförordnande på MDH. Nu inleder styrelsen rekryteringen av en ny rektor.

Skälet är att Paul Petterson och hans familj flyttar till Kalifornien nästa år i och med att hans fru fått ett ledarjobb inom Ericsson.

– Under Pauls ledarskap har högskolan vuxit, utforskat nya vägar och visat Sverige att vi är redo att bli universitet. Hans insats i detta arbete kan inte överskattas. Jag hade gärna sett att Paul fortsatte som rektor, men har samtidigt full förståelse för hans beslut, säger Pär Eriksson, ordförande i styrelsen för MDH.

MDH:s rektor Paul Pettersson gläds över att högskolan får universitetsstatus och extra forskningsanslag från år 2022. Foto: Matthias Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.