Foto: TT

Medhelp överklagar till högre instans

Uppdaterad
Publicerad

Sjukvårdsrådgivningsföretaget Medhelp blev av med sitt uppdrag att sköta ambulansdirigeringen i bland annat Västmanlands län som istället gick till SOS Alarm. Efter att två instanser har nekat företaget att pröva fallet vänder sig nu Medhelp till Högsta förvaltningsdomstolen.

Det var förra våren som sjukvårdsrådgivningsföretaget Medhelps uppdrag att sköta ambulansdirigeringen i Västmanland, Sörmland, Uppland och Gotland avslutades.

Istället gick det till SOS Alarm och enligt Medhelp har avtalen ingåtts genom otillåten direktupphandling och bör därför ogiltigförklaras.

Efter att har ansökt om prövningstillstånd i både förvaltningsrätten och kammarrätten vänder sig nu företaget till Högsta förvaltningsdomstolen.

Om Högsta förvaltningsdomstolen inte väljer att ta upp ärendet är det kammarrättens avgörande som ska gälla. Ungefär 8 000 ansökningar om prövningstillstånd kommer varje år till Högsta förvaltningsdomstolen men bara två procent av dem prövas hos domstolen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ambulansdirigeringen i Uppsala

Mer i ämnet