Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Kujay Keita/SVT

Lovisa skapar konst i Arboga – av memes på Tiktok

Uppdaterad
Publicerad

Lovisa Axén ställer ut konstutställningen ”A female urge to feel small” på stadsbiblioteket i Arboga. Tanken bakom hennes konstverk kom ifrån en meme som har trendat på Tiktok.

Utställningen består av olika konstverk som har skapats utifrån textila hantverkstekniker. Lovisa, som är uppvuxen i Götlunda utanför Arboga, har försökt förstå sig på varför kvinnor oftast känner behovet till att framställa sig som mindre. Detta har hon gjort med en humoristisk tvist genom sin konst.

– Det har varit diskussioner på Tiktok om att Ariana Grande har på sig större kläder för att ses som liten och söt. Jag jobbar mycket i olika skalor i mina konstverk så jag har kopplat memet till det, säger Lovisa Axén.

Följ med på utställningen i klippet.

Vad är en meme?

Socialt och kulturellt fenomen på inter­net som ofta ut­görs av bild, film m.m. och som vanligtvis får stor och snabb spridning.

Källa: Svenska akademiska ordböcker

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.