Mike Malmer har fått pris på Parasportgalan: ”Roligt att inspirera och visa att man kan”

Uppdaterad
Publicerad

Västeråsaren och judoutövaren Mike Malmer har vunnit pris för ”Årets prestation inom Special Olympics”. Det meddelades på Svenska Parasportgalan 2022 under fredagskvällen.

– Det känns jättebra, det är roligt, säger Mike Malmer.

Judokan, som är 42 år gammal, föddes i Colombia och kom till Sverige när han var barn. Han bodde i andra städer i landet och började träna judo för 15 år sedan när han flyttade till Västerås.

Han nomineras till priset på Parasportgalan på grund av sitt engagemang, entusiasm och kärlek för att hjälpa alla som tränar judo med honom. Men idrotten har också gjort hans liv bättre. 

– Det är bra att röra på sig. Man mår mycket bättre och äter mindre medicin, berättar Mike Malmer. 

Mike Malmer har vunnit flera medaljer, inklusive silver när han representerade Sverige i Special Olympics 2019 i Abu Dhabi. Han är även en av ambassadörerna inom Special Olympics Sverige.

– Mike gör väldigt mycket och han är en god ambassadör och han har gjort många saker som uppskattas av andra, säger Kjell Ingemansson, ledare i Västerås judoklubb.

Följ med in i judohallen när Mike tränar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.