Ung man skjuten på Hammarby i Västerås – stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

En ung man har förts till sjukhus med skottskador efter en skjutning på Hammarby i Västerås. Hans skador bedöms som allvarliga, enligt polisen.

Vid 15:45 på söndagen larmades polisen till en misstänkt skjutning på Hammarby. Vittnen ska ha hört höga smällar och rop på hjälp från en ung man strax innan de slog larm.

Polisen kopplade in flera resurser i samband med insatsen. Ingen har ännu gripits.

– Flera vittnen säger att de har hört något som låter som skott. Där har vi en insats just nu med flertalet resurser, sa Mats Länn, RLC-befäl på polisregion Mitt, tidigare under söndagen.

Polisen bekräftar att en ung man förts till sjukhus med skottskador. Han ska ha varit vid medvetande och talbar när polisen kom till platsen men skadorna bedöms som allvarliga. Akutmottagningen där mannen vårdas bevakas av polis.

Brottsplatsen, där polisen bland annat hittat tomhylsor från vapen, har spärrats av. Händelsen rubricerades först som grov misshandel men ändrades senare till mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.