• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Misstänkt skottlossning i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt skottlossning inträffade sent på onsdagskvällen på Bäckby i Västerås. Det var boende i området som larmade polisen efter att de hört skottlossningen. Tomhylsor hittades senare av polisen intill en lekpark på platsen.

Klockan 23.43 fick polisen larmet om skottlossning i närheten av Puddelungsgatan på Bäckby i Västerås. Vilket VLT var först med att rapportera.

– Vi hade två enheter på plats som stannade kvar till 04 på morgonen. De hittade fyra tomhylsor på plats vid en cykelväg och en lekpark, säger Anders Holm, RLC-befäl polisen region mitt, till SVT.

Enligt polisen ska inga rapporter om skottskadade till sjukhus finnas. Det misstänkta brottet rubriceras nu som grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan. Ingen person är i nuläget misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.