Misstänkte 35-åringens hälsoläge stabiliserats

Uppdaterad
Publicerad

Tillståndet har stabiliserat för den man som vårdas på Västmanlands sjukhus och som på sannolika skäl är misstänkt för knivmorden på Ikea i Västerås i måndags.

Hälsoläget för den 35-åringe man som är anhållen på den högre misstankegraden för knivmorden på IKEA och som vårdas på sjukhus för livshotande skador har stabiliserats.

– Läget för patienten har stabiliserats. Men hans tillstånd är fortfarande allvarligt , säger Eva Lindahl kommunikationsdirektör på Västmanlands sjukhus.

Opererats två gånger

35-åringen har sedan han kom in med livshotande skador i måndags opererats två gånger. Han vårdas nu för sina skador på intensivvårdsavdelningen. Hur eller vad mannen han för skador kan sjukhuset inte berätta på grund av sekretesskäl och med hänsyn till den pågående polisutredningen. Samtidigt bekräftar idag polisen att knivar har tagits i beslag.

Den mistänkte gärningsmannen har på grund av sitt tillstånd inte kunnat förhöras men är anhållen i sin utevaro. Det är oklart när de första förhören kan hållas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet på Ikea

Mer i ämnet