Den dömde mördaren kommer att köras tillbaka till rättspsykiatrin i Sala. Foto: Daniel Brodén/svt

Morddömd man gripen – återförs till rättspsyk: ”Stor lättnad”

Publicerad

Den dömde mördaren som avvek från sin permission från rättspsykiatrin i Sala har gripits.
– Det var viktigt att det skedde snabbt, säger verksamhetschefen Bengt Jarl.

Det var klockan 11 på skärtorsdagen som mannen skulle ha varit tillbaka från sin permission. Vid 12-tiden anmäldes han som försvunnen.

Under lördagseftermiddagen kunde mannen, som är i 50-årsåldern, gripas.

– Det är en stor lättnad och viktigt att det gick fort. Omhändertagandet ska ha gått lugnt till, säger Bengt Jarl till SVT Nyheter Västmanland.

Ovanligt att personer rymmer

Enligt verksamhetschefen i Sala är det ovanligt att personer avviker från sin permission och inte kommer tillbaka, även om fall har skett tidigare.

– Vi beviljar ett väldigt stort antal permissioner och det här händer ytterst sällan. Det vore inte rätt att sluta med permissioner eftersom det inte är bra för rehabiliteringen. Vi gör alltid bra bedömningen innan permission ges, säger Bengt Jarl.

Den gripne mannen är omhändertagen av sjukvården och kommer inom kort köras tillbaka till den rättspsykiatriska kliniken i Sala.

Gripandet ska ha skett i ett annat län.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer