Foto: Audrey Erath/SVT

Efter skjutningen på Drottninggatan – polisen i stabsläge

Uppdaterad
Publicerad

En stab av poliser från hela regionen har byggts upp på Västerås polishus för att utreda skjutningen på Drottninggatan.

Enligt de första uppgifterna ska den skottskadade mannen i 25 – 30 årsåldern inte vara känd hos polisen sedan tidigare.  Han har fått lämna akuten där han vårdades under natten för lindriga skador.

Gärningsmännen har blivit sedda

Strax efter klockan åtta hörde boende på Drottninggatan skotten som fick flera att ringa SOS-Alarm. På plats fanns en rad vittnen som sett delar av, eller hela händelsen. Bland annat har personer, som kan vara gärningsmännen, setts köra därifrån på en moped.

– Det finns uppgifter där man har sett en moped köra i området. Vi har också pratat med folk som sett fordonet röra sig i området, säger polisens presstalesperson Linda Wideberg.

Utreds med full kraft

Med hjälp av inre spaning, vittnesförhör, spårsäkring och teknisk undersökning hoppas polisen komma fram till vilka som sågs på mopeden och vem som ligger bakom skotten på Drottninggatan.

– Vi har inga gripna eller frihetsberövad i nuläget men arbetar för fullt. Vi har upprättat en stab som arbetar med händelsen.

Drottninggatan har inte varit en plats för skjutningar tidigare och polisen ser särkilt allvarligt på att skotten avlossats i ett bostadsområde så tidigt på kvällen.

Kan det bli fler skjutningar eller våldsbrott som en följd av den här?

– Det är inget som jag kan svara på men vi har alltid en mental förberedelse för följder.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.