Årets resande reporter, artisten Janice, åker till Unganda för göra inslag utifrån tema ”Sex är inte ett vapen”. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Artisten Janice är årets resande reporter i Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Janice Kavander åker till Uganda som årets resande reporter i Musikhjälpen. På hemmaplan backas hon upp av publikens ambassadörer Arantxa Alvarez och Aron Anderson.

På plats i Uganda, där Janice har sina rötter, kommer hon att skildra verkligheten utifrån årets tema ”Sex är inte ett vapen”.

– Jag är så hedrad över detta uppdrag. Ser verkligen fram emot att åka till Uganda och hoppas att vi kan göra Musikhjälpen 2019 till ett riktigt bra år och att vi tillsammans kan göra skillnad, både med förändrade attityder och med konkret hjälp åt de som behöver det mest, säger Janice.

Musikhjälpen Västerås

Arantxa Alvarez, som var publikens ambassadör även för fem år sedan, kommer att hålla sig i värdstaden Västerås. Medan Aron Anderson, liksom förra året, kommer att resa ut i landet för att besöka engagemang.

Arantxa Alvarez är publikens ambassadör i Västerås: ”Det är en magisk känsla att få förtroendet att ännu en gång vara länken mellan folkets alla engagemang och programledarna i buren. Jag vill se till så att den allra minsta byn i Sverige engagerar sig, känner sig sedda och peppade till att bidra på bästa möjliga sätt”. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Aron Anderson kommer att resa ut i landet: ”Jag ser supermycket fram emot att komma och träffa just dig som gör ett engagemang för Musikhjälpen”. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

MUSIKHJÄLPEN 2019

Musikhjälpen sänds 9-15 december. Från glasburen på Stora torget i Västerås direktsänder programledarna Miriam Bryant, Daniel Hallberg och Farah Abadi 144 timmar i SVT Play och P3 med bland annat livemusik, gäster och fokus på årets tema ”Sex är inte ett vapen”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Västerås

Mer i ämnet