Halt på vägarna i Västmanland – flera trafikolyckor i morgontrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Det var halt ute på vägarna i Västmanland med flera trafikolyckor under fredagsmorgonen. Bland annat i Kungsör där en bil och en buss krockade.

Krocken i Kungsör inträffade på väg 250. En person fick föras till sjukhus med lindriga skador. Även på E18 var olyckan framme vid flera tillfällen tidigt på fredagen, enligt P4 Västmanland.

Senare på förmiddagen kom också larm om en singelolycka i Arboga, även det på E18, i höjd med Norrdal. Där åkte en personbil in i mitträcket och sedan ner i diket.

Om olyckorna berodde på vägunderlaget kunde inte ledningsoperatören på Räddningscentral mitt säga, men han bekräftade att det var slirigt på sina håll.

– Jag har hört att det är halkigt runt om i Mälardalen på morgonen, det kan vara en orsak. Med fläckvis halka här och var, säger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Räddningscentral mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.