Foto: Eva harström/SVT arkiv

Många sökande till förskollärarprogrammet på MDH

Uppdaterad
Publicerad

Förskollärarprogrammet vid Mälardalens högskola har fått många sökande till vårens utbildningar.

Förskollärarprogrammet som ges på distans sticker ut med nästan sju förstahandssökande per plats. Det totala antalet sökande till programmet är näst högst av alla förskollärarprogram i Sverige, visar ny ansökningsstatistik.

Som SVT tidigare rapporterat är behovet av förskollärare stort. I Västmanland som exempel är yrket, enligt Arbetsförmedlingens prognos, ett av de mest efterfrågade yrkena under 2018 och 2019.

Fler populära utbildningar

På MDH är även beteendevetarprogrammet och socionomprogrammet populära utbildningar, med nästan fyra förstahandssökande per plats visar sökandestatistiken.

– Vi har haft en positiv söktrend under många år och är glada över att den verkar hålla i sig. Extra stolta är vi för att så många väljer oss som förstahandsalternativ, säger Ammie Westbeck, chef för sektionen för antagning och examen vid MDH.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.