Foto: TT

Nöjda trots finalförlusten – nu ser VSK bandy framåt

Uppdaterad
Publicerad

Det räckte långt men inte ända fram. VSK förlorade gårdagens bandyfinal trots en kämparinsats av sällan skådat slag. Men klubben är ändå nöjd med säsongen. Målet var en semifinalplats och framgångarna i slutspelet har också gett extra klirr i klubbkassan.

Söndagens final på Friends arena var en match med två ansikten: första delen där VSK tidvis spelades ut av ett skickligt Sandviken, och en andra del där Västerås tog sig i kragen och gick från 1-5 till 4-5.

I matchens sista minut hade man också chansen att kvittera på hörna. Men det räckte inte ända fram. En tung slutsignal för VSK och glädjeyra för Sandviken. Kanske vann säsongens starkaste lag, kanske var det ändå rättvist?

VSK bandy

– Vi var inte bäst igår, men nu har vi varit där och känt på det och vi runt laget är jättestolta över prestationen och med tanke på hur säsongen har sett ut, säger Gisela Stockhaus, ordförande VSK Bandy.

Trots förlust en positiv energi i VSK och nu ser man framåt mot nästa säsong.

– Vi verkar för en sund ekonomi och det kommer vi fortsätta att göra men VSK-bygget kommer att förtsätta, det är helt klart, säger Gisela Stockhaus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VSK bandy

Mer i ämnet