Northvolt storsatsar i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Batteriföretaget Northvolt expanderar i Västerås. Det handlar om anläggningen på Finnslätten i Västerås som ska bli ett ”campus” för forskning, tillverkning av batterier och återvinning.

– Det här kommer bli, vilket är unikt, världens första batteriforskningscampus som har hela batterivärdeskedjan samlad på en och samma plats, säger Northvolts kommunikationschef Jesper Wigardt.

Företaget går från att investera 1 miljard kronor i Västerås till att satsa 6,6 miljarder kronor. Personalstyrkan väntas öka från 400 personer till minst 1 000.

– Vi ser nu att batteriindustrin i Europa är under uppbyggnad från mer eller mindre noll. Vi tror att det kommer finnas plats för två eller tre sådana här forskningscampus i Europa. Vår ambition är att det här ska bli det ledande, säger Jesper Wigardt om utbyggnaden i Västerås.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer