Nu blir det snö på torget – förberedelserna för Engelbrektsloppet i full gång

Uppdaterad
Publicerad

På lördag, 5 februari, går starten i den första av Engelbrektsloppets alla skidtävlingar. Under fredagen var det därför full aktivitet på torget för att göra i ordning start- och målrakan med sparad konstsnö.

– Jag åker inte skidor själv, men det är jätteroligt att titta på, säger Anna Eriksson, nyinflyttad till Norberg.

Hittills har runt 2000 tävlande föränmält sig till de olika loppen, bland annat Kristinaloppet, Lilla Engelbrektsloppet och Engelbrektsloppet. Fredrik Persson, marknadschef, tror dock att det i år kommer trilla in flera sena anmälningar.

– Med den situation som är så vill man nog avvakta och se att man är frisk, så vi väntar oss flera anmälningar nu på slutet, säger han. 

Restriktionerna släpps ju mitt under tävlingsveckan, 9 februari. Påverkar det någonting?

– Själva loppet och det vi gör utomhus påverkas inte, där har det ju inte funnits några restriktioner. Vi har ju förberett våra drickakontroller med plexiglas  och hur vi delar ut saker för att kunna hålla avstånd, så det är ju redan på plats. Det som blir skillnaden nu är att vi kan erbjuda möjligheten att duscha efter loppen, säger Fredrik Persson.

I klippet: Häng med när snön anländer till torget i Norberg!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.